Tarte Flambrie med päronsallad
Snacks


En extra krämig Brie med tunnare ytterlager.
Snacks
Ingredienser
- Degen:
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 nypa salt
- Päronsallad:
- 1,5 dl Crème Fraiche
- 1 liten fänkål
- 200 g Président Brie l’Ovale
- 25 g flagad mandel
- 2 små päron
- 1 msk flytande honung
- 1 msk pressad citron
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till degen och knåda med krok i fem minuter tills den blivit smidig. Tillsätt mer mjöl vid behov.
Låt vila i 15 minuter, dela i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar.
Skiva päronen tunt och pensla med citron och honung. Hyvla fänkålen tunt. Bred Créme Fraiche på pizzorna och toppa med fänkål och mandel.
Grädda i 225° i tre till fem minuter. Lägg på skivad Brie och grädda ytterligare i några minuter till osten smält.
Toppa pizzorna med päron och servera direkt.