Muffins au Brie
Snacks


En klassisk Brie med ett tunt lager vitmögel och en mild smak.
Snacks
Ingredienser
- 200 g Président le Brie
- 3 st ägg
- 3 msk olivolja
- 2 dl filmjölk
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 6 torkade fikon
- 1 dl skalade pistagenötter
- 12 muffinsformar
Instruktioner
Tärna fikonen, grovhacka nötterna och skär Brien i 12 bitar.
Vispa äggen i en köksmaskin tills de är fluffiga. Rör i olja och filmjölk.
Blanda mjöl, bakpulver och salt, sikta ner det i smeten och rör om. Tillsätt nötter och fikon, klicka upp smeten i muffinsformen och tryck ner en bit Brie i mitten på varje muffins.
Grädda muffinsen mitt i ugnen, 175° i ca 20 minuter tills de är genomgräddade.
Tips! För nötfri variant, byt pistage mot pumpafrön.