Recept

Muffins au Brie

Snacks

En klassisk Brie med ett tunt lager vitmögel och en mild smak.

Snacks

Ingredienser

  • 200 g Président le Brie
  • 3 st ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 6 torkade fikon
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 12 muffinsformar

Instruktioner

Tärna fikonen, grovhacka nötterna och skär Brien i 12 bitar.

Vispa äggen i en köksmaskin tills de är fluffiga. Rör i olja och filmjölk.

Blanda mjöl, bakpulver och salt, sikta ner det i smeten och rör om. Tillsätt nötter och fikon, klicka upp smeten i muffinsformen och tryck ner en bit Brie i mitten på varje muffins.

Grädda muffinsen mitt i ugnen, 175° i ca 20 minuter tills de är genomgräddade.

Tips! För nötfri variant, byt pistage mot pumpafrön.

Tillbaka