Recept

Mac n’ Brie

Middag

En extra krämig Brie med tunnare ytterlager.

Middag

Ingredienser

  • 200 g Président Brie l’Ovale
  • 500 g makaroner (ej snabb)
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk 3%
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar

Instruktioner

Koka makaronerna enligt instruktionerna på förpackningen och låt dem rinna av. Viktigt att makaronerna är al dente.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Tillsätt långsamt mjölken under konstant vispning och koka i 5 minuter eller tills såsen tjocknar.

Sänk värmen och rör i dijonsenap och parmesanost. Rör tills all ost smält och smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med makaronerna och häll över i en ugnssäker form.

Dela Brien på mitten och skär snitt i skalet. Lägg Brien på makaronerna och gratinera i ugn, ca 5 minuter på 200° tills Brien smält och fått fin färg.

Tillbaka