Mac n’ Brie
Middag


En extra krämig Brie med tunnare ytterlager.
Middag
Ingredienser
- 200 g Président Brie l’Ovale
- 500 g makaroner (ej snabb)
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 l mjölk 3%
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl riven parmesanost
- Salt och peppar
Instruktioner
Koka makaronerna enligt instruktionerna på förpackningen och låt dem rinna av. Viktigt att makaronerna är al dente.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Tillsätt långsamt mjölken under konstant vispning och koka i 5 minuter eller tills såsen tjocknar.
Sänk värmen och rör i dijonsenap och parmesanost. Rör tills all ost smält och smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med makaronerna och häll över i en ugnssäker form.
Dela Brien på mitten och skär snitt i skalet. Lägg Brien på makaronerna och gratinera i ugn, ca 5 minuter på 200° tills Brien smält och fått fin färg.