Briefflor med spenat
Middag


Président l’Ovale: En extra krämig Brie med tunnare ytterlager. Président le Brie: En klassisk Brie med ett tunt lager vitmögel och en mild smak.
Middag
Ingredienser
- 200 g Président le Brie
- 100 g smör
- 65 g färsk babyspenat
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 4 dl mjölk
- Till servering:
- Président Brie l’Ovale
- Spenatblad
- Picklad rödlök
- (färdigköpt)
- Crema di balsamico
Instruktioner
Lägg osten 15 minuter i frysen och tärna den sedan i små tärningar.
Smält smöret i en stekpanna och låt det bli lätt gyllenbrunt. Lägg i spenaten och låt det fräsa långsamt i 1 minut, låt det sedan svalna. Mixa till en grön smet.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa i ägg och mjölk till en jämn smet.
Rör avslutningsvis i spenatblandningen och Brien. Låt smeten vila en stund innan gräddningen. Smörjeventuellt järnet innan den första våfflan gräddas.
Servera de nygräddade våfflorna tillsammans med Brie, spenat, picklad rödlök och balsamicocreme.