Recept

Briefflor med spenat

Middag

Président l’Ovale: En extra krämig Brie med tunnare ytterlager. Président le Brie: En klassisk Brie med ett tunt lager vitmögel och en mild smak.

Middag

Ingredienser

  • 200 g Président le Brie
  • 100 g smör
  • 65 g färsk babyspenat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 4 dl mjölk

 

Instruktioner

Lägg osten 15 minuter i frysen och tärna den sedan i små tärningar.

Smält smöret i en stekpanna och låt det bli lätt gyllenbrunt. Lägg i spenaten och låt det fräsa långsamt i 1 minut, låt det sedan svalna. Mixa till en grön smet.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa i ägg och mjölk till en jämn smet.

Rör avslutningsvis i spenatblandningen och Brien. Låt smeten vila en stund innan gräddningen. Smörjeventuellt järnet innan den första våfflan gräddas.

Servera de nygräddade våfflorna tillsammans med Brie, spenat, picklad rödlök och balsamicocreme.

Tillbaka